Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
'Dearry' Indah Catatan Hidup

Ahad, 11 November 2012

KINI SAMSUNG S3

SAMSUNG S-3

 tu diaa yng digunakan sekarang.. antara aplikasi samsung yang dpt kemudahan whatssapp, viber, skype, iQuran, picsart melalui play store boleh download percuma macam 2 kt situ, contoh game , software, wallpaper cm gmbr panda yang comel tuhh.. PUASHATI SANGAT..



















minat ngan picsart saje nak kongsi mungkin ade yang belum tau  boleh ubah suai gambar yang sedia ada, kalo nk letak gmbar muka kt facebook ke blog ke x de runsing lagi.. download PicsArt kt play store - effect - pilih gambar - ubah suai ikut citarasa andaa..


kalo ade yang nak kongsi cerita tentang gadget komunikasi ni silala.. :-)

Share:

HP PILIHANKU..

Cerita pasal gadget komunikasi..

first time  guna tel bimbit umur 21 tahun hingga kini hanya hp Nokia atau Samsung je jadi pilihan..
antara hp yang pernah digunakan :





.wahh ikut kiraan dekat RM8,000 hbs kt gadget komunikasi nihh..boross betuii tapi minatt abaikan jerk huhu..

Manakala galaxy tab: mula guna tab biasa pastu tukar  galaxy tab 7.0 plus :

GALAXY TAB
 1GHz Cortex A8 processor


 GALAXY TAB 7.0 PLUS
1.2GHz dual-core CPU
lebih ringan



terlampau banyak perbezaan dari handphone2 yang pernah digunakan dan mempunyai kelainan tersendiri . Memang la kan sebab ikut peredaran zaman..


Cm mnagaknyer hp digunakan dalam tahun 2020 yer ?? mn la tau sebut nama je kt tel automatik dah boleh call tu mcm tkr hp lg kot.. hehe memang gile ngn bende-bende nihh..



Share:

Sabtu, 10 November 2012

JOM JADI FOLLOWERS SAYA





JOM JADI FOLLOWERS SAYA

JGN LUPA UNDI SAYE YE, UNTUK HADIAH MISTERI T.Q..

- Jom Jadi Followers saya
Share:

KEK WARNA WARNI





hari ISNIN 5hb11 2012 bos unit penguatkuasaan belanja makan sempena hari jadi  untuk stafnye bulan november, bulan november tu hanya cik normi dan aku, walaupun aku belum smpai tarikhnye lagi.. aaaa bila tuhh?? lawa kek kali ni, terima kasih Pn.Rosilah kerana selalu belanja kami satu unit makan, semoga anda dimurahkan rezeki selalu dan juga kawan2 terima kasih kerana menyambut bersama..   :-)



Share:

CHUP!!

Hari khamis 8HB11 2012 gi mkn tgh hari ngn kawan2 kt CHUP cyberjaya pertama kali tuhhh dgn HARAPAN  sedap walapun mahal...










        antara kawan yang menemani :


 keow teow goreng rm 9.90 dan nasi goreng chup rm 10.90


                                       jus apple hijau















keseluruhan biasajela, dan kami mungkin x pegi lagi kot.. hahaha, tapi x tau la citarasa masing2 kan mngkn ade yng suka..
Share:

Khamis, 8 November 2012

SKYFALL 007





tengok movie skyfall ngan abng kt jj balakong :

Synopsis

Bond's loyalty to M is tested as her past comes back to haunt her. As MI6 comes under attack, 007 must track down and destroy the threat, no matter how personal the cost.

In Theaters

  • November 9, 2012

MPAA Rating

PG-13 (for intense violent sequences throughout, some sexuality, language and smoking)

Genres

Action/Adventure, Sequel

Run Time

2 hours 23 minutes

Distributors

Sony Pictures Releasing

cerita yang menarik ngn lagu tema yang best..
lagu tema skyfall

























Share:

Ahad, 4 November 2012

Kursus di Cameron Highland

Dari 31 Oktober - 2 November 2012, dapat tawaran saat akhir kursus akrab tahap 1 di cameron highland.. pada awal tak bagi nama pun tapi ditawarkan untuk mengganti orang ape lagi jgn lepaskan peluang....

Pegi dan balik dengan menaiki bas yang disediakan oleh pihak urusetia. tido kat hotel rosa passadena..3 hari 2 malam..
kursus dari pagi sampai tgh mlm.. cuma ade kelonggaran sikit dari penceramah jalan2 hari khamis petang, dan kesempatan ikut k.zura bawa ku pergi ladang strawberi.. jalan kaki dari hotel ke ladang strawberi tuhh.. tu diiaa 45 minit dh x larat sampai jer terus beli aiskrim ngn strawberi krim sedapppp gileee... cm biasa la kan sblm blk beli sayur 7 paket rm10, jagung bakar, strawberi celop cokat, teh strawberi, jem strawberi, strawberi kering....

ni kali ketiga pegi cameron highland sepanjang 28 tahun.. bile lagi nak pegi sana nih??? emm mantan smkbdp cm mn?? jom planing cuti..


Share:

LARIAN AMAL AVON..

23hb September 2012, join larian amal avon di presint 3 putrajaya.. larian amal ni untuk semangat yang pernah kene kanser payudara..

Start pagi sampai tgh hari, Sebenarnya jalan kaki dari presint 3 putrajaya sampai picc pstu pusing balik ke tempat asal rasa kurus lah kjp lps tu.. byrn 20 lbh dapat t shirt pink, cenderahati kecil.. puas hati dpt sertai bersama-sama..hbstu beli brg avon minyak wangi..thn dpn kalo ade nk joiin lagi :-)



Share:

Coretan syawal 2012

Baru jerk bbrp minggu yng lepas menyambut syawal @ Hari rayaa.. em banyak kenangan terindah dalam sambutan hari raya 2012. Kali ni aku sambut raya kt cheras becouse is my turn..

Raya pertama lepas tngkp gmbr dn salam raya aku n my family gi raya kt rumah along ugy. Hidangan raya seperti biasa la tapi yang istimewa lain dari yang lain ade ikan salmon bakar, kamben bakar, ayam bakar, kuah cendawan dan  kuah lada hitam, sayur rebus campur, lala masak sos, spagetti.. wahhh dahsyattt kenyanggg kamii,, terima kasih along ugy sekeluargaa..



Raya kedua kami sekeluarga gi bercuti di port dickson, along tempah aparment kt marina resort sampai raya ketiga,,maklumlahh raye waktu beli sarapan roti canai tunggu 1 jam, beli makan malam yang bergoreng tunggu 1 jam,,uiihh lamanyerr sebab ramai dan x banyak kedai yng buka waktu tu.. yang paling best makan tengahhari domino pizzaa, restorant dominos ni depan laut waahh nikmati pizza dpn laut ler jwbnyerr..
* Kenangan mandi kolam, main badminton, gi jln2  dan makan bersama-sama emmhh indah :-)



Raya keempat baru balik kampung parit perak sampai raya ketujuh,, antara aktiviti yang dilakukan hehe 3 kali jln kt tesco seri iskandar,  pstu kami gi urut 1 badan waahh lege gile, abg siap masuk sauna lagi kakak empunya kedai tu (kak azita) baik sangat harga pun x mahal psni bila balik kampung jer mesti kami gi lagi ( RATNA MUTIARA) dekat seri iskandar perak.



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN !!!!! 2012
Share:

99 KaTaKaTaKu

99

Popular Posts

Ditafsirkan oleh INCREASYEZ. Dikuasakan oleh Blogger.

Pengikut

Translate

Segala maklumat yang dipaparkan hanyalah tulisan peribadi penulis blog sahaja.

Jumlah Paparan Halaman

Copyright © INCREASYEZ | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab